Kategorier
Ikke-kategoriseret

Test at madkasser 0. – 2. klasse

At finde den rigtige madkasse til dit barn kan være svært. Hvis du har den købt den forkerte madkasse vil den leverpostejmad med agurk du har stået tidligt op for at smøre og pakke havne i skraldespanden. Den bedste madkasse til børn er holdbar, let at åbne og lukke, lækker ikke og holder fødevarer friske.

Heldigvis er der et overflod af madkasser at vælge imellem til det kræsne barn og den kræsne forældre. Vi har udvalgt nogle af de bedste madkasser der er på markedet i dag.

Den billige madkasse

Hvis du ikke vil smide for mange penge efter en madkasse til dit barn, kan du tillade dig at vælge en madkasse med et design, hvor der sker lidt mere.

Hvis dit barn f.eks er i en alder, hvor mumitroldene er det bedste i verden, så behøver du ikke bekymre dig om, om dit barn har mistet interessen for mumitroldene om et år, da en billig madkasse ofte hænger sammen med en ringere kvalitet, og dermed højst sandsynligt alligevel skal udskiftes om et år. 

https://www.jollyroom.dk/babyudstyr/spisetid/bestik-servering/madkasser-beholdere/mumitroldene-madkasse-gron

Madkassen bliver brugt hver eneste dag. Samtidig med det er børn sjældent gode til at passe på deres ting. Den bliver altså udsat for lidt af hvert på en almindelig skoledag.

Derfor er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvor mange penge du har lyst til at bruge på en madkasse, der nok alligevel snart skal skiftes ud igen.

Hvis du beslutter dig for at købe en billig madkasse, behøver du altså ikke at tænke på om det er et tidløs design, der kan bruges i mange år.

Det giver dig mulighed for at vælge en madkasse med et motiv, som dit barn synes er sjovt nu og her, uden at du behøver at tænke langsigtet. 

Den bæredygtige madkasse

Hvis man gerne vil tænke bæredygtigt, når man køber en madkasse, skal man først og fremmest se på materialet. De fleste madkasser er lavet af plastik, men der er heldigvis andre alternativer såsom rustfrit stål. 

Testvinder: https://www.med24.dk/bolig/koekken/drikkedunke-og-madkasser/madkasser-staal/yummii-yummii-bento-box-medium-3

Det er særligt vigtigt at undgå plastik, når du vælger en miljøvenlig madkasse, da det udover at være skadeligt for vores planet, også er skadeligt for dit barn. Det skyldes at den mad der bliver opbevaret i madkassen ikke kan undgå at optage lidt af det plastik madkassen indeholder.

En anden fordel ved at vælge en madkasse i rustfrit stål er, at de ofte har et tidsløst design og et holdbart materiale, der holder hele livet, hvilket både er en økonomisk og bæredygtigt fordel. Hvis dit barn synes madkassen er for kedelig, kan du altid dekorere den med nogle klistermærker eller lign.

Den smarte madkasse

De fleste kender til det problem med at deres barn ikke spiser den mad man som forældre er stået tidligt op om morgenen for at pakke. Det er jo egentlig ikke så mærkeligt, at de ikke vil det. Forestil dig, at du skal spise noget mad, der har ligget flere timer ude i stuetemperatur eller en varm ret, der er lunken. Hvis du gerne vil give dit barn rester fra gårsdagens aftensmad, så er det muligt at nyde maden varm med en termomadkasse. 

https://www.kids-world.dk/yummii-yummii-termomadkasse-ske-500-ml-rustfrit-staal-p-164167.html

Termomadkassen kan holde maden varm i op til 6 timer og koldt i op til 8 timer. Dit barn har altså mulighed for at spise en varm gryderet, selvom det er flere timer siden at maden er pakket. Samtidig holder termomadkassen også maden kold, hvilket er en stor fordel, da det er de færreste skoler, der har et køleskab til rådighed. Det betyder at der med høj sandsynlighed er en større chance for at dit barn får maden spist og den ikke ender i skraldespanden. En kold leverpostejsmad er jo en del mere appetitlig end en lunken leverpostejsmad. Ydersiden holder altid en normal temperatur, så den er hverken for varm eller for kold for dit barn at holde på. 

Termomadkassen er desuden også meget miljøvenlig, da den er lavet af rustfrit stål og helt fri for BPA og ftalater. Derudover kommer den i et tidløst design, hvilket gør at den holder i mange år.

Læs dette inden du køber en madkasse

Det er de færreste skoler, der har et køleskab tilgængeligt, hvor barnet kan opbevare maden. Derfor er det ideelt at gå efter en madkasse, der kan holde en lav temperatur på maden i mange timer. Set fra et miljøbevidst perspektiv kan en madkasse i sig selv være nyttig til at minimere behovet for ekstra indpakning som husholdningsfilm, staniol, madpapir og fryseposer. 

Børn og forældre har uendelig mange muligheder når det gælder valg af madkasse. De kommer i enhver farve, mønster og form, du kan forestille dig, og fås i en række materialer og forskellig prisleje. 

Den bedste madkasse er nem at rengøre, vil ikke lække og samtidig en dit barn har lyst til at vise frem og ikke gemme væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.